последен час до сбогуване

-

Friday 15 April 2011

* she's just far better than me

Тя е жена, която изисква много и дава всичко на думи, но нищо в действителност. Винаги до теб когато имаш нужда да чуеш някоя красива лъжа и винаги отсъстваща когато имаш нужда от опора.

Тя е способна да гледа едновременно няколко мъже в очите и да твърди, че обича всеки един от тях с устата, с която допреди малко е духала на друг.

Тя е способна да симулира най-очарователна женска ранимост, която всъщност е умело прикрит мързел, неспособност и нежелание да се справи с каквото и да било, което провокира мъжете да  'се грижат за нея' и да вършат всичко вместо нея.

Въпреки предателствата си, които дори тя не е способна да прикрие, някак си съумява да предразполага към пълно доверие и интимност дори и хората, които знаят, че са били изиграни, които не й се сърдят, защото 'тя е глупава и не го е направила нарочно'.

Тя няма проблем с това да излъже, че е била изнасилена, за да спечели нечия симпатия и събуди състрадание. Нито от срам пред грозотата на лъжата, нито пред жените преживели действително такава трагедия.

Тя е пустош, в която няма нито борба за живот, нито способност или желание за създаване на такъв. Живее за себе си дотолкова доколкото може да 'ползва' всички около себе си.

Тя е типична средностатистическа жена, която се нуждае от поддържане дори повече от останалите, но чието самочувствие я слага в редиците на ангелите на Victoria's Secret. Интересува се от чисто техничните - молове, разпродажби, ПИН-номера и възможности на мъжа до нея и други неща от този сорт. High-maintenance с една дума ама много high. За съжаление нищо вложено в нея няма никаква възвръщаемост...

Тя е повърхностна, безсрамна, нагла, глупава (и интелектуално и житейски), глезена, надута и манипулативна. Но реакциите спрямо нея са строго положителни.

Тя е пиявица, която изсмуква всеки осмелил се да обвърже живота си с нея.

Тя има властта да кара всички да й съчувстват и да й се чувстват длъжни.

Тя иска всичко друго само не и чувства - чувствата предполагат взаимност, а тя не е свикнала да дава. Тя ще седи край теб до края на света само ако има какво да взима. Усети ли чувства от твоя страна ще избяга. Чувствата предполагат откритост и слабост на страната, която ги показва, а на нея не й е небходим мъж комуто да бъде опора.

Тя....must be worth it, за да бъде жената, заради която ти съсипа нашите отношения...
която ти смяташе за своя опора докато разбиваше изградането от мен и теб...
пред която унизи и се подигра на жената, която allegedly обичаш...

А аз? Аз съм онази наивна глупачка, която ти даде всичко и която ти нарани, опитвайки се да защитиш...
нея
и себе си
вас(?)

* тя е всичко онова, което ти твърдеше, че 'те облъсква' у човека срещу теб, но за което се оказа, че си готов да отхвърлиш някой, който не носи и частица от тези характеристики у себе си, за да 'запазиш' отношенията си с нея. 
Двама ви - търсещи други хора, които нямат нищо общо с човека, от когото бягате цял живот, но ревностно пазещи това, което 'имате' помежду си. Разбиващи толкова животи покрай себе си от слабостта да не можете да приемете, че you deserve each other.

A match made in Heaven while it's a match made in Hell. 

някои приказки завършват по-различно и все пак са по своему красиви...